Palačinky a lívanečky na 5 způsobů

Také tak milujete palačinky? Nebo lívanečky? Já se po nich můžu utlouct. Kdykoliv mám příležitost, hned si je dám. Na příklad na trzích nebo festivalech, když je dělají na těch velkých pánvích, kde těsto roztírají radílky a pak si je můžete dát s nutelou nebo s čím prostě chcete. Tak takovou super pánev sice nemám, to mně ale nebrání v tom, abych si palačinky dělala každou chvíli k snídani. Když jsem byla malá dělali jsme palačinky nejčastěji k večeři, občas k obědu. Teď už jsem ale velká holka a vím, že pořádná zdravá snídaně je nejlepší start dne. Takže když mám po ránu čas, vyndávám pánvičku a dělám palačinky či něco podobného. A když si o víkendu jó přivstanu a chci být hodná dcerka, dělám palačinky i pro zbytek rodiny (né že bych byla sobec, ale při počtu členů v naší rodině to není práce na 5 minut :D). 
Teď se tedy i vy můžete podívat, jaké dobroty jsem si v poslední době dopřávala k snídani. 

1) Palačinka z celozrnné mouky plněná tvarohem, jablíčko, kiwi, pár mandlí a má první zkušenost s liči. Liči bylo dobré, jen škoda, že než jsem nestihla spořádat i zbytek pytlíku, zplesnivěl. Palačinek mělo být původně více, jenže z té první se stal bohužel podivný trhanec, tak jsem se o něj podělila s kocourem, překvapivě mu chutnalo.
Palačinka z celozrnné pšeničné mouky
2) Lívanečky ze dvou ingrediencí - rozmixovaná půlka banánu a jedno vejce. Na vrchu tvaroh a mandličky a samozřejmě zbytek banánu.
Lívanečky z banánu a vejce
3) Kakaové palačinky ze špaldové celozrnné mouky, uvnitř je jedna potřená tvarohem a druhá angreštovou marmeládou. Kiwi a zelený čaj nesmí chybět.
Kakaové palačinky
4) Tvarohové lívanečky z celozrnné mouky. Stačí jen smíchat trochu tvarohu, mouku a vajíčko. Já na zjemnění a povolení tvarohu použila i kapku mléka. Výsledek jsem potřela maminčinou jahodovou marmeládou a troškou tvarohu, díky tvarohu uvnitř byly lívanečky krásně nadýchané. 
Tvarohové lívanečky
5) Lívanečky z ovesných vloček. Spíše než lívanečky bych to měla nazvat jako jakési placičky. Hold, ovesné vločky moc nechtějí držet tvar. Zase se jedná pouze o dvě ingredience - vločky a vajíčko. Potřené vyšlehaných tvarohem se špetkou vanilkového cukru a doplněno kiwim. Kdyby se vám zdálo, že jím nějak moc kiwi, tak musím říct, že momentálně máme doma celý košík a nikdo se k němu nemá ale já mám naštěstí kiwi moc ráda.
Lívanečky z ovesných vloček
A co máte raději vy? Palačinky nebo lívanečky? A v jaké úpravě?

Lu(c)ka

6 komentářů:

  1. Na palačinkách a lívancích zas tolik neujíždím, to já spíš na kaši s máslíčkem :D Ale ty tvoje fotky! Hmmmm, krása, krása! Palačinky máš krásně celistvé, abych to tak řekla. Já když si dělám palačinky, tak z toho mám nakonec stejně trhanec :D Takže zůstávám u lívanečků :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Kašičky ty já taky ráda, dost se u mě střídají právě s palačinkami. :)

      Vymazat
  2. Teda tomu říkám luxus! ♥
    Miluju palačinky i lívance ve všech podobách. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář, vzkaz, písmenko.