Letní plány a motivace aneb Liga 100 napodruhé a jiné

Léto je tady, teda počasí na to moc nevypadá, ale to nevadí, i tak se s vámi podělím o moje plány na léto.

Léto, také už jste ho netrpělivě vyhlíželi? 

Měsíc utekl jako voda a tak je na čase se přiznat, jak to dopadlo s mým předsevzetím uběhnout za červen 100 kilometrů. 
Tradáá...nedala jsem to! 
Proč? Má cenu se zmiňovat o konci zkouškového, celovíkendových brigádách mimo domov či začátku praxe? Asi ne, byly by to vše jen výmluvy.
Spíš nastal jakýsi blok, kdy se mi vůbec nechtělo jít běhat. Ale překvapivě se mi chtělo nazout tenisky a zacvičit si doma. Zřejmě jsem nějak podvědomě toužila si po celém semestru, kdy jsem chodila běhat a na nějaké skupinové lekce do fitka (jako třeba TRX) od toho všeho odpočinout a zažít si zase cvičení doma. A tak jsem to dělala. Prostě jsem poslouchala sama sebe, protože mně nebavilo, když jsem šla běhat a vůbec jsem na to neměla náladu, jen jsem se trápila, běžela jak slimák (čož teda není nic nového :D) a tak.

Co k tomu dodat...pravda

Nevadí. 100 km za měsíc někdy dám. Teď jsem se ale rozhodla, jít na to pěkně pomalu. Pořád se mi tak nějak nechce běhat (když už jdu, tak to jsou velmi velmi krátké trasy a velmi velmi velmi pomalu), takže si těch 100 kilometrů rozdělím pěkně na následující dva letní měsíce. A to už se mi to podaří, ne že ne! 

Léto bude pracovní a odpočinkové.
Chci na sobě makat, nechci kvůli letnímu počasí či uvolněné náladě vynechávat cvičení nebo běh.
Ale na druhou stranu si nemyslím, že bych třeba za léto něco zhubla, či vyrýsovala. Léto bude ve znamení toho, že když si zacvičím/zaběhám nebudu pak mít výčitky dát si zmrzlinu/ víno/ přejíst se na grilovačce atd. Zrovna nedávno jsem nějaký článek, už si nepamatuji kde přesně to bylo, ve kterém se slečna/paní přiznávala k tomu, že běhá na zmrzlinu. Prostě si vypočítala, kolik kalorií má její oblíbená zmrzlina a jak dlouho musí běžet, aby ji spálila. Pobavilo mě to. A přesně takové bude i moje léto. Začínám s tím už zítra, už zítra totiž nastanou ty dny, kdy řeknu, pa ovesná kaše, pohanko a horo zeleniny. Nahrazeny budou podivným jídlem u stánků a alkoholem. Ale mně to vůbec nevadí. A už se na to moc těším. "Eatclean" a "trainhard" přijdou až zase v pondělí.

No nic, já jdu přetrpět posledních pár hodin na praxi a večer už hurá na festival. Chystáte se také někdo na RFP? A jaké jsou vaše plány na léto, povídejte přehánějte?

Krásné léto
Lu(c)ka


3 komentáře:

  1. Ha, já tu stovku taky nedala. Ale chtěla jsem, bohužel mě hned na začátku června skolila angína z klimy, takže nic. V dubnu se mi to povedlo, stovku jsem dala. A teď v červenci to dám taky, fandím si. Tyhle"podfuky", že si dáš zmrzku a pak to vyběháš jsou super plán :) Já však potřebuji ještě něco zhubnout, takže tohle vynechám :) Užij si RFP, já se budu těšit na Colour of Ostrava ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš veľmi pekný blog.Budem rada ak si pozreš môj blog.Ďakujem..♥

    http://petushbeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář, vzkaz, písmenko.