Jogurtový koláč s rybízem

Jsem to ale blogerka na dvě věci. Možná ani na ty dvě ne. Teda, pokud se ještě můžu naivně nazývat blogerkou, když jsem snad měsíc nic nenapsala. :(
No mohla bych vám tady podrobně napsat o tom, co jsem jsem dělala, jakože žačala škola, udělala jsem si prázdniny a byla na horách a pak zase měla milion věcí do školy (zajímalo by mě, zda si profesoři uvědomili, že je začátek semestru a né konec, že nás tak zavalují prací atd.), no ale vlastně by to vše byly jen výmluvy proč jsem si nenašla pár minut času sesmolit tyto velmi zajímavé věty. Tímto se tedy mým potencionálním čtenářům omlouvám.

Jogurtový koláč s červeným rybízem
Ale teď už dost žvástů a rychle ke koláči, který jsem v poslední době pekla snad třikrát, protože byla potřeba zlikvidovat zásoby rybízu v mrazáku a uvolnit tak místo dalším pochutinám. A tento recept s rybízem tak skvěle pasoval a ješto k tomu je tak super rychlý, že jsem si ho opravdu oblíbila. Ostatním také moc chutnal, takže moje (pečící) sebevědomí se rychle zvedlo a asi týden jsem si připadala, jako ta nejlepší pekařka na světě...do té doby než přišel den, kdy se mi nepovedla upéct věc, kterou jsem pekla snad tisíckrát, hold opravdu existují lepší a horší dny, ale to vy určitě znáte. Ale teď už opravdu slibovaný recept.
Suroviny:
2 vejce
150 g cukru
2 jogurty (2x 200g)
250 g celozrnné mouky
1 prášek do pečiva
červený rybíz (nebo jiné ovoce)

Jogurtový celozrnný koláč
Postup je opravdu, ale opravdu jednoduchý. Nejdříve utřeme žloutky s cukrem a poté k tomu postupně přidáme jogurty a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do koláčové formy a posypeme ovocem.
Pečeme na 180 stupňů asi 35 minut.

Dobrou chuť a hezký den
Lu(c)ka

9 komentářů:

  1. Koláč vypadá opravdu chutně :) Peču podobný...

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzera fakt velmi dobre :) Ale zasoby ribezli by som momentalne spotrebovala asi na smoothie, ktorymi som aktualne tak trochu posadnuta a kazdy den musim mat aspon jedno :D

    Chudnutie 24/7

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Joo rybíz už byl v koláči i v kaši, myslím, že na smoothie taky dojde, ještě tam zbyteček je :D Jinak tě chápu, taky smoothie zbožňuju!

      Vymazat
  3. Recept zakládám a určitě využiji, až zase přijde sezóna rybízu a už nám všem poleze ušima :D Třeba se v koláči hezky ztratí.
    Jinak neaktivitu chápu-někdy prostě není chuť a jsou zrovna důležitější věci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Však mě už taky pomalu lezl ušima, mamka nakázala zlikvidovat tak jsem to cpala všude, i ráno do kaše! :D

      Vymazat
  4. Koláč s červeným rybízem je jeden z mých nejoblíbenější...miluju tu kyselou chuť rybízu, jak se spojí se sladkým a vláčným těstem a navrch ještě drobenku! Mňam! :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář, vzkaz, písmenko.