Červený celozrnný perník

Zjišťuji, že pečení miluju a to zřejmě proto, že jsem v tom určitě lepší než ve vaření. Když vařím, vařím to co mám ráda a raději ne moc velké experimenty. Ale zato při pečení se žádných experimentů a novot nebojím. A tak to bylo i včera.

Doma se objevila řepa a já měla velkou chuť něco upéct (ať žije prokrastinace a cpaní si bříška při učení :D). Tak jsem si tak vzpomněla, že jsem nedávno někde na internetu narazila na recept na brownies s řepou. Do toho se mi ale nechtělo, neměla jsem totiž všechny ingredience. Ale řepa mi nedala spát (no, spíš mi nedovolila se učit) a tak jsem otevřela svoji růžovou složku na recepty, nalistovala stránku s celozrnným perníkem, trochu popřemýšlela a dala se do toho. A výsledek? Už zbylo jen půl plechu, což znamená, že i zbytku rodiny chutnal.

Recept:
1 kg červené řepy
3 vajíčka
1 hrnek oleje
3/4 hrnku třtinového cukru
1 a půl hrnku celozrnné mouky (já použila celozrnnou pšeničnou jemně mletou)
1 prášek do perníku
+ lžička kakaa, hrst hrozinek a oříšků, no prostě dle chutí budoucích strávníků

Postup je opravdu jednoduchý. Nejdříve vyšlehat vajíčka, olej a cukr, potom přidat uvařenou (asi 1 hodinu) a nastrouhanou řepu a nakonec mouku s práškem. A samozřejmě pokud chcete tak i kakao, oříšky a hrozinky,množství je na vás. Pekla jsem na 200 stupňů asi 35 minut.

Joo a vršek jsem potřela čokoládou, protože pro mě perník bez čokolády není perník.
Dobrou chuť!

P.S. Pečete taky s řepou? Jestli ano, šup sem s nějakým ověřeným receptem.

Lu(c)ka


4 komentáře:

  1. pekla jsem něco podobnýho :) a z řepy už teda víckrát nepeču!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tak to mě mrzí, ale je pravda, že je to neobvyklé a nemusí to chutnat každému. :)

      Vymazat

Děkuji za každý váš komentář, vzkaz, písmenko.